fbpx
CoronavirusEditors choiceNieuwsNL VliegveldenProfessional

Europese slotregels versoepeld vanwege corona

De Europese slotregels zijn versoepeld als gevolg van het coronavirus. IATA riep eerder al op tot het versoepelen van de regel dat minimaal tachtig procent van de slots gebruikt moet worden. Als maatschappijen zich namelijk niet aan die regel houden, dan lopen ze het risico hun slots te verliezen.

China

Airport Coordination Netherlands (ACNL) meldt dat de regel vervalt voor alle directe routes van of naar het vasteland van China, inclusief Hongkong, tot en met 30 april 2020. Dit kader is vastgesteld in overeenstemming met de groep Europese slotcoördinatoren (EUACA).

Speelveld

EUACA heeft verzocht om een verordening zoals ook gebeurde na de uitbraak van Sars in 2003. De generieke verordening moet ervoor zorgen dat er een gelijk speelveld wordt gegarandeerd. ACNL zegt zich zeer bewust te zijn van de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en staat achter de gemeenschappelijke Europese aanpak voor verlichting van de regels.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button