fbpx
CoronavirusEditors choiceNieuwsNL VliegveldenProfessional

Europese slotregels versoepeld vanwege corona

De Europese slotregels zijn versoepeld als gevolg van het coronavirus. IATA riep eerder al op tot het versoepelen van de regel dat minimaal tachtig procent van de slots gebruikt moet worden. Als maatschappijen zich namelijk niet aan die regel houden, dan lopen ze het risico hun slots te verliezen.

China

Airport Coordination Netherlands (ACNL) meldt dat de regel vervalt voor alle directe routes van of naar het vasteland van China, inclusief Hongkong, tot en met 30 april 2020. Dit kader is vastgesteld in overeenstemming met de groep Europese slotcoƶrdinatoren (EUACA).

Speelveld

EUACA heeft verzocht om een verordening zoals ook gebeurde na de uitbraak van Sars in 2003. De generieke verordening moet ervoor zorgen dat er een gelijk speelveld wordt gegarandeerd. ACNL zegt zich zeer bewust te zijn van de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus en staat achter de gemeenschappelijke Europese aanpak voor verlichting van de regels.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button