fbpx
CoronavirusNieuwsNL VliegveldenProfessional

IATA roept op tot soepelere slotregels vanwege coronavirus

IATA roept luchthavens op om de slotregels op te schorten voor de rest van 2020 vanwege het coronavirus. Veel maatschappijen kunnen namelijk niet hun slots gebruiken, maar de regel is dat minimaal tachtig procent van de slots moet worden gebruikt. Als niet wordt voldaan aan die regel, dan loopt de maatschappij het risico de slots in het volgende seizoen te verliezen.

Impact

Het coronavirus heeft veel impact op het gebruik van de slots. Als voorbeeld noemt IATA een maatschappij die 26 procent van de hele operatie heeft moet schrappen. Een andere airline rapporteerde een daling van het aantal boekingen van 108 procent. Ook zijn er maatschappijen die veel no-shows zien op verschillende markten.

Schrappen

Maandag werd bekend dat bijvoorbeeld Ryanair een kwart van de short-haul vluchten schrapt, waarbij het met name om Italiaanse routes gaat. Ook zijn er veel maatschappijen die de opschorting van Chinese en/of iraanse bestemmingen genoodzaakt moeten verlengen, waaronder KLM en de Lufthansa Groep.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button