fbpx
DuurzaamheidInnovatieNieuwsNL NieuwsToekomst NL luchtvaart

Alle vluchten vanaf 2023 deels op biobrandstof

De Minister van infrastructuur en waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, heeft aangekondigd vanaf 2023 alle vluchten vanuit Nederland deels op biobrandstof te willen laten vliegen. De Minister hoopt dat de gemengde brandstof vanuit de Europese Unie verplicht kan worden. Mocht dit niet lukken dan zal de verplichting enkel in Nederland gelden.

Bijmengverplichting

De ‘bijmengverplichting’ houdt in dat reguliere brandstof wordt gemengd met biobrandstof. Door de menging zou de uitstoot van vliegtuigen een stuk lager uitvallen, zo blijkt uit onderzoek dat het Ministerie heeft laten uitvoeren. “Met duurzame vliegtuigbrandstof kunnen we grote stappen voor een schonere luchtvaart zetten. We hebben het nodig om op korte termijn de uitstoot terug te dringen. Met een verplichte bijmenging kunnen we de productie van groene brandstoffen, zoals biokerosine en synthetische kerosine aanjagen.” Aldus Minister Van Nieuwenhuizen.

Uitstoot

Om de uitstoot van de Nederlandse luchtvaart terug te dringen is besloten dat 14 procent van alle vliegtuigbrandstof in 2030 biobrandstof moet zijn. In 2050 zou de luchtvaart überhaupt geen gebruik meer moeten maken van fossiele brandstoffen. Alhoewel het al mogelijk is om op pure biobrandstof te vliegen, zoals de KLM op verschillende routes doet, zal het nog enige tijd duren voordat dit voor alle vluchten mogelijk is.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button