fbpx
BoeingMilitairNaast het nieuwsVliegtuigen

Boeing komt met nieuwe gevechtshelikopter

Boeing heeft een prototype van de Future Attack Recoinnaissance Aircraft (FARA) aangeboden aan het Amerikaanse leger. Dit prototype dingt mee in de strijd om een nieuwe helikopter voor de U.S. Army.

FARA

De helikopter heeft een zesbladig rotorsysteem, één motor, tandemzitplaatsen en een modulaire cockpit met een herconfigureerbaar groot scherm en autonome mogelijkheden. Het toestel moet volgens de bouwer naadloos in het ecosysteem van het leger passen, door bijvoorbeeld de mogelijkheid tot precisievuren op de lange afstand.

Missie

De bouwer zegt met het ontwerp te voldoen aan de huidige missiebehoeften van het leger. “We bieden meer dan een helikopter”, zegt Mark Cherry, vice president en general manager bij Boeing Phantom Works. “We bieden een betaalbaar en volledig geïntegreerd systeem voor het leger, de missie en de toekomst.”

Pensioen

“We hebben geluisterd naar het leger, alle alternatieven beoordeeld en ons ontwerp geoptimaliseerd om het juiste vliegtuig te bieden dat aan de eisen voldoet”, aldus Shane Openshaw, programmamanager van de FARA. Als het toestel wordt gekozen door de U.S. Army, dan springt het in het gat van de gepensioneerde Bell OH-58D Kiowa Warrior.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button