fbpx
Editors choiceNieuwsNL NieuwsProfessionalTransavia

Transavia erkent FNV nu ook als cabinevakbond

Transavia erkent FNV nu ook officieel als cabinevakbond. Eerder werd FNV al voor het grondpersoneel erkend, maar Cabine zat nog niet aan de onderhandelingstafel.

Rechtbank

De vakbond zegt dat dit betekent dat FNV per direct mee onderhandelt over de cao voor het cabinepersoneel die afloopt op 1 april. Dertig procent van het cabinepersoneel van Transavia is lid van FNV. Anderhalf jaar geleden oordeelde de rechtbank dat Transavia de FNV niet hoefde te erkennen. Het ledenaantal van 133 was op dat moment nog te weinig, volgens de rechter. De vakbond en de maatschappij spraken toen af dat de FNV erkend zou worden als er meer dan driehonderd medewerkers lid zouden zijn.

CAO

Onder de cao voor cabinepersoneel van Transavia vallen, afhankelijk van het seizoen, 900 tot 1500 mensen. De vakbond wil inzetten op loonsverhoging en werkdrukverlaging: “De financiële resultaten van Transavia zijn ontzettend goed. De werknemers hebben in slechte tijden fors op arbeidsvoorwaarden ingeleverd, we gaan nu voor een cao met een plus. Naast afspraken over loonsverhoging en verbetering van de eindejaarsuitkering, vinden de leden verlaging van de werkdruk erg belangrijk”, aldus de FNV.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button