NieuwsProfessionalVliegvelden

Heathrow maakt nachtvliegen duurder

Onaangekondigde vluchten die ‘s nachts willen starten of landen op Londen Heathrow, betalen voortaan vijf keer zoveel als voorheen. De luchthaven wil zo het geluidsniveau in bedwang houden.

Nachtvluchten

Het betreft vluchten tussen 23:30 uur ‘s avonds en zes uur ‘s ochtends die niet in het reguliere vliegschema staan. De luchthaven zegt hiermee een poging te doen om het aantal ongeplande vluchten te verminderen die de gemeenschappen rondom de luchthaven verstoren. De stap is volgens Heathrow een antwoord op de feedback van omwonenden over de geluidsuitstoot van het vliegveld.

Geluid

“Het is belangrijk dat we samenwerken met de lokale gemeenschap om het geluid van vliegtuigen op Heathrow onder controle te houden”, aldus de luchthaven. Heathrow stelt daarnaast elk kwartaal een lijst op van de schoonste en stilste maatschappijen op het vliegveld. SAS staat al drie opeenvolgende kwartalen bovenaan.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close