FailissementNieuwsProfessional

Leasebedrijf probeert Flybe-vliegtuigen terug te krijgen

Chorus Aviation, een van de leasebedrijven van Flybe, probeert de aan Flybe geleasede vliegtuigen terug te krijgen. Het bedrijf zegt dat het om vijf procent gaat van de gehele vloot van Chorus.

Lease

Drie ATR 72-600’s en vijf Dash 8-400’s leasede Chorus aan Flybe. Chorus zegt in onderhandeling te zijn met Flybe om de toestellen terug te krijgen. “De toestellen vertegenwoordigen slechts een klein deel van de waarde van ons geleasede vliegtuigportfolio “, aldus het bedrijf. “De leningsovereenkomsten van Chorus bieden daarnaast tijd en flexibiliteit om de vliegtuigen opnieuw op de markt te brengen.”

Loganair

Vandaag viel het doek definitief voor Flybe. CEO Mark Anderson zegt er alles aan te hebben gedaan om Flybe te redden. Maar het lukte niet om het hoofd te bieden aan verschillende financiële uitdagingen. Loganair neemt een aantal belangrijke routes over van Flybe. Zo moeten de regionale luchthavens in het Verenigd Koninkrijk toch nog met elkaar verbonden blijven.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close