fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsNL VliegveldenProfessional

Virgin: slots Flybe terug naar slotcoördinator

De slots die vrijkomen door het faillissement van Flybe gaan hoogstwaarschijnlijk terug in de slotpool van coördinator ACL. Dat meldt een woordvoerder van Virgin Atlantic aan Up in the Sky.

Slotpool

Twee van de slots van Flybe werden door Virgin Atlantic geleased aan Flybe; deze zullen worden teruggegeven aan Virgin. “De precieze plannen voor de slots worden later gerapporteerd, maar we verwachten dat ze terug zullen gaan naar de pool, beheerd door slotcoördinatiebedrijf ACL”, zegt Virgin Atlantic. Op Schiphol gaat het om meer dan 12.500 slots.

Uitbreiding

Wellicht vraagt Virgin Atlantic de slots zelf aan die in de pool terugkomen. “We verkennen de opties om het regionale netwerk uit te breiden”, aldus de woordvoerder. De slots van Flybe behoren tot de activa van Connect Airways, het moederbedrijf van Flybe. Virgin Atlantic is voor 30 procent eigenaar van Connect, evenals Stobart Air. Cyrus Captical heeft een belang van 40 procent.

Loganair

Donderdag viel het doek definitief voor Flybe. CEO Mark Anderson zegt er alles aan te hebben gedaan om Flybe te redden. Maar het lukte niet om het hoofd te bieden aan verschillende financiële uitdagingen. Loganair neemt een aantal belangrijke routes over van Flybe. Zo moeten de regionale luchthavens in het Verenigd Koninkrijk toch nog met elkaar verbonden blijven.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button