AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCoronavirusNieuwsRoutes

Cathay Pacific sluit basis in Canada

Cathay Pacific heeft aangekondigd haar basis in Vancouver, aan de Canadese westkust, te sluiten. De basis werd door Cathay gebruikt om haar lijndienst van Hong Kong naar Vancouver en van Vancouver naar New York te onderhouden. Door de sluiting staan er 147 banen op de tocht in de Canadese stad.

Problemen

Cathay Pacific verkeert al lange tijd in zwaar weer. De verliezen van de maatschappij liepen hoog op door grote protesten in Hong Kong. De uitbraak van het coronavirus heeft er toe geleid dat de maatschappij haar capaciteit inmiddels met 40 procent heeft verminderd en al haar 27.000 personeelsleden heeft verzocht om drie weken onbetaald verlof te nemen.

Hervorming

Cathay Pacific zou haar basis in Vancouver sluiten als onderdeel van een hervorming. In 2019 sloot de maatschappij haar basis in Toronto al. Volgende week presenteert Cathay Pacific haar jaarcijfers van 2019. De verwachting is dat de maatschappij hard is geraakt door de vele protesten in Hong Kong gedurende de tweede helft van 2019.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close