ColumnGoofLicht en luchtigLiefhebberNaast het nieuws

Dope Air hubt straks op Lelystad! | Column Goof

Precies vandaag werd bekend dat de bekende prijsvechter Dope Air elke dag vijfhonderd coffeeshop-toeristen vanuit heel Europa gaat aanvoeren via Lelystad.

Vierhonderd B737’s en A320’s per dag verwerkt Schiphol, momenteel! De helft daarvan is voor de Groupon City Trip van Mies Karrebies, de andere helft om dopeys uit heel Europa naar Amsterdam te halen. Die eten vervolgens bij de KFC en slapen met z’n zessen op één Couch Surf-adres.

Logisch, want ze willen elke cent die ze hebben besteden aan onze voortreffelijke Yellow Maroc. En geen cent teveel aan hun ticket naar Amstonedam.

Lelystad, Schiphol, Amsterdam? Weten die totaal wasted idioten veel. Die weten sowieso niet eens waar ze zijn of naar toe gaan, überhaupt. Begrijp je wel weetjewel weetjeniet?

Wat zijn nu de overwegingen van de directie van Dope Air om voor Lelystad te kiezen?

Dat zijn er drie: de tarieven, de tarieven en de tarieven. Als die honderd euro lager zijn dan op Schiphol, dan draaien ze naar de ILS van Lelystad. Dat de exploitatie aldaar vervolgens zwaar verliesgevend is, maakt niemand wat uit. Als we Dope Air maar kwijt zijn op de Kaagbaan.

Iedereen die denkt dat Lelystad een mislukt project is of wordt: neem nog een haal van die joint man!

Goof Bakker

[email protected]

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close