AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCoronavirusEditors choiceFinancieelNieuwsRoutes

Lufthansa overweegt uit dienst halen A380

Lufthansa heeft bekendgemaakt te kijken of het mogelijk is om haar veertien Airbus A380’s tijdelijk uit dienst te halen. De Duitse maatschappij ervaart een groot tekort aan reizigers door de uitbraak van het coronavirus. Het bedrijf houdt rekening met het schrappen van tot wel de helft van de vluchten van de Lufthansa groep.

Maatregelen

Om de negatieve financiële invloed van het coronavirus te beperken heeft de maatschappij meerdere maatregelen ingevoerd. Zo wordt er nu geen nieuw personeel aangenomen en krijgt huidig personeel de mogelijkheid om met onbetaald verlof te gaan. De maatschappij heeft ook al fors gesneden in haar netwerk.

Groep

Niet alleen Lufthansa, maar de hele Lufthansa groep is getroffen door de beperkte vraag naar vliegreizen. Het is mogelijk dat de komende weken steeds meer toestellen van de groep aan de grond blijven staan en dat slechts de helft van de vluchten wordt uitgevoerd, zo heeft Lufthansa bekendgemaakt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close