fbpx
NieuwsOpmerkelijkPiloten en CrewRoutes en Bestemmingen

Maatschappijen vliegen om door stakingen Frankrijk

De staking van onder andere luchtverkeersleiders die eerder deze week werd aangekondigd in Frankrijk heeft al invloed op het vliegverkeer. Verschillende vluchten vermijden vrijdagochtend het Franse luchtruim.

Regulier

Alhoewel er enkele vluchten om Frankrijk heen vliegen lijkt het er vooralsnog normaal aan toe te gaan. Er is geen sprake van grote vertragingen op Franse vliegvelden en verreweg de meeste vluchten vliegen hun reguliere route over Frankrijk.

Staking

Franse werknemers, waaronder die van de Franse luchtverkeersleiding, hebben al meerdere keren gestaakt in de afgelopen maanden. Zij protesteren tegen de pensioenhervormingen. De Franse president Macron wil de pensioenregelingen in Frankrijk gelijktrekken. Momenteel zijn er namelijk 43 verschillende pensioenregelingen. Dit aantal wil hij terugbrengen naar één. In Frankrijk is hier veel ophef over ontstaan omdat veel mensen er hierdoor op achteruit gaan.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button