NieuwsOpmerkelijkRoutesStaking

Maatschappijen vliegen om door stakingen Frankrijk

De staking van onder andere luchtverkeersleiders die eerder deze week werd aangekondigd in Frankrijk heeft al invloed op het vliegverkeer. Verschillende vluchten vermijden vrijdagochtend het Franse luchtruim.

Regulier

Alhoewel er enkele vluchten om Frankrijk heen vliegen lijkt het er vooralsnog normaal aan toe te gaan. Er is geen sprake van grote vertragingen op Franse vliegvelden en verreweg de meeste vluchten vliegen hun reguliere route over Frankrijk.

Staking

Franse werknemers, waaronder die van de Franse luchtverkeersleiding, hebben al meerdere keren gestaakt in de afgelopen maanden. Zij protesteren tegen de pensioenhervormingen. De Franse president Macron wil de pensioenregelingen in Frankrijk gelijktrekken. Momenteel zijn er namelijk 43 verschillende pensioenregelingen. Dit aantal wil hij terugbrengen naar één. In Frankrijk is hier veel ophef over ontstaan omdat veel mensen er hierdoor op achteruit gaan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close