fbpx
AirlinesCoronavirusNieuws

Minder commerciële vluchten in februari

Vlucht tracker FlightRadar24 heeft in februari 4,3 procent minder commerciële vluchten waargenomen dan in februari 2019. De totale hoeveelheid gevolgde vluchten nam wel toe, dit is volgens het bedrijf te wijten aan het feit dat steeds meer sportvliegtuigen ook gevolgd worden.

Daling

Waar FlightRadar24 in februari 2019 nog 2,983,575 commerciële vluchten waarnam, waren dit er afgelopen maand 2,855,335. De daling is voornamelijk veroorzaakt door de uitbraak van het coronavirus. De hoeveelheid vluchten naar de 25 drukste luchthavens in China is met 80 procent afgenomen sinds begin 2020.

Herstel

Aan het eind van februari nam FlightRadar24 weer een toename van het aantal commerciële vluchten waar. Het is niet waarschijnlijk dat de luchtvaart op korte termijn weer op het oude peil komt. Veel Europese maatschappijen vliegen de komende weken minder of niet naar risicogebieden vanwege een gebrek aan vraag.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button