737 MAXBoeingEditors choiceNieuwsVeiligheid

Wetgever VS: Boeing en FAA schuldig aan ongelukken 737 MAX

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden haalt in een onderzoeksrapport over de twee dodelijke ongelukken met de 737 MAX hard uit naar zowel Boeing als de FAA.

Boeing

De voorlopige bevindingen werden vrijdag door de Huis-commissie van Transport en Infrastructuur naar buiten gebracht. In het rapport wordt hard uitgehaald naar Boeing. Zo wordt gezegd dat het design van de 737 MAX ‘bedorven’ was vanwege technische fouten en een gebrek aan transparantie tegenover zowel autoriteiten als consumenten. Ook stelt de commissie dat Boeing informatie over de werking van het vliegtuig bewust heeft achtergehouden. De optelsom van deze problemen maakte volgens de onderzoekers dat de twee gecrashte vluchten van Lion Air en Ethiopian Airlines “gedoemd” waren.

FAA

Ook de FAA krijgt ervan langs. In het rapport wordt de certificering van de 737 MAX door de FAA “grossly insufficient” genoemd. De autoriteit is er volgens de commissie in gefaald essentiële veiligheidsproblemen te herkennen. Ook stelt de commissie dat de FAA en Boeing na de eerste crash meerdere alarmsignalen negeerden door het toestel door te laten vliegen. De FAA zegt het rapport te verwelkomen en lessen te hebben geleerd van de twee crashes.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Sytse Sijbesma

Redacteur. Van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart. Studeert naast het schrijven voor Up in the Sky Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close