fbpx
737 MAXBoeingEditors choiceNieuwsVeiligheid

Wetgever VS: Boeing en FAA schuldig aan ongelukken 737 MAX

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden haalt in een onderzoeksrapport over de twee dodelijke ongelukken met de 737 MAX hard uit naar zowel Boeing als de FAA.

Boeing

De voorlopige bevindingen werden vrijdag door de Huis-commissie van Transport en Infrastructuur naar buiten gebracht. In het rapport wordt hard uitgehaald naar Boeing. Zo wordt gezegd dat het design van de 737 MAX ‘bedorven’ was vanwege technische fouten en een gebrek aan transparantie tegenover zowel autoriteiten als consumenten. Ook stelt de commissie dat Boeing informatie over de werking van het vliegtuig bewust heeft achtergehouden. De optelsom van deze problemen maakte volgens de onderzoekers dat de twee gecrashte vluchten van Lion Air en Ethiopian Airlines “gedoemd” waren.

FAA

Ook de FAA krijgt ervan langs. In het rapport wordt de certificering van de 737 MAX door de FAA “grossly insufficient” genoemd. De autoriteit is er volgens de commissie in gefaald essentiĆ«le veiligheidsproblemen te herkennen. Ook stelt de commissie dat de FAA en Boeing na de eerste crash meerdere alarmsignalen negeerden door het toestel door te laten vliegen. De FAA zegt het rapport te verwelkomen en lessen te hebben geleerd van de twee crashes.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Sytse Sijbesma

Hoofdredacteur van Up in the Sky. Sytse studeert sinds 2018 Fiscaal Recht alsmede Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en is van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciƫle, zakelijke en recreatieve luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button