fbpx
CoronavirusMilitairNieuwsProfessional

F-35 assemblage vertraagd door coronavirus

De werkzaamheden aan de F-35 op de Lockheed Martin-locaties in Italië en Japan lopen vertraging op door de angst voor het coronavirus. Dit schrijft DefenseNews.

Thuiswerken

Ellen Lord, topambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Defensie en belast met materiaalverwerving, maakte eerder deze week bekend dat medewerkers van Lockheed Martin in Italië dringend werd geadviseerd om vanuit huis te gaan werken. Lockheed beperkt bezoeken aan de Italiaanse faciliteit zoveel mogelijk. Zo moet een Amerikaanse testpiloot, die in Italië een aantal testvluchten zou uitvoeren, voorlopig in Amerika blijven.

Hinder

Werkzaamheden in de assemblagefaciliteit van de F-35 in het Japanse Nagoya, onderdeel van Mitsubishi, zijn een week stilgelegd vanwege het coronavirus. De faciliteit van Lockheed Martin in Texas ondervindt vooralsnog geen hinder van het virus. “Tot nu toe wordt de daadwerkelijke aflevering van de F-35 er niet door beinvloed. We zien nu nog geen effecten.”, zo zegt Lord.

500e

Eerder deze week maakte Lockheed Martin bekend, dat de 500e F-35 is afgeleverd aan een gebruiker. Het betrof een F-35A, bestemd voor de Amerikaanse luchtmacht (Vermont Air National Guard). Van de 500 afgeleverde toestellen waren 354 van het type F-35A, zoals die van de Nederlandse luchtmacht. Van de F-35B (STOVL-versie die verticaal kan landen) zijn er 108 afgeleverd, het merendeel aan het Amerikaanse marinierskorps. 38 toestellen zijn er tot nu toe afgeleverd van de F-35C variant voor vliegdekschepen.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button