fbpx
737 MAXNieuwsProfessionalVeiligheid

‘Boeing moet bekabeling 737 Max waarschijnlijk alsnog aanpassen’

Boeing’s voorstel om niets te doen aan de bekabeling van de 737 Max, krijgt geen steun van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit. Dat zegt een bron rondom de kwestie tegen persbureau Reuters.

Kabels

Het gaat om twee bundels kabels die dicht bij elkaar liggen en kortsluiting zouden kunnen veroorzaken. Boeing is vooralsnog niet van plan dit probleem op te lossen. Wel zou er een plan in de maak zijn om de kabels met een barrière van elkaar te scheiden, mocht het alsnog nodig zijn. Dat zou dan wel een verdere vertraging kunnen betekenen voor de terugkeer van het toestel.

Veiligheidsvereisten

De bron zegt tegen Reuters dat de FAA niet akkoord gaat met de argumenten van Boeing dat de kabels voldoen aan de veiligheidsvereisten. Hoe het nu verder gaat, is aan Boeing. Er zijn drie mogelijkheden: de bouwer komt met een nieuw voorstel, de bundels worden verplaatst, of Boeing probeert de FAA zijn standpunt te laten herzien. Volgens de bron zou dat laatste onwaarschijnlijk zijn, omdat de FAA niet van mening zal veranderen over de kabels.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button