737 MAXNieuwsProfessionalVeiligheid

‘Boeing moet bekabeling 737 Max waarschijnlijk alsnog aanpassen’

Boeing’s voorstel om niets te doen aan de bekabeling van de 737 Max, krijgt geen steun van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit. Dat zegt een bron rondom de kwestie tegen persbureau Reuters.

Kabels

Het gaat om twee bundels kabels die dicht bij elkaar liggen en kortsluiting zouden kunnen veroorzaken. Boeing is vooralsnog niet van plan dit probleem op te lossen. Wel zou er een plan in de maak zijn om de kabels met een barrière van elkaar te scheiden, mocht het alsnog nodig zijn. Dat zou dan wel een verdere vertraging kunnen betekenen voor de terugkeer van het toestel.

Veiligheidsvereisten

De bron zegt tegen Reuters dat de FAA niet akkoord gaat met de argumenten van Boeing dat de kabels voldoen aan de veiligheidsvereisten. Hoe het nu verder gaat, is aan Boeing. Er zijn drie mogelijkheden: de bouwer komt met een nieuw voorstel, de bundels worden verplaatst, of Boeing probeert de FAA zijn standpunt te laten herzien. Volgens de bron zou dat laatste onwaarschijnlijk zijn, omdat de FAA niet van mening zal veranderen over de kabels.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close