FinancieelNieuwsProfessional

South African Airways schrapt banen

Het noodlijdende South African Airways schrapt binnenkort meerdere banen vanwege de aanhoudende financiële problemen. Het is nog niet bekend hoeveel ontslagen er gaan vallen.

Uitdagingen

“Het is altijd onze intentie geweest om zoveel mogelijk banen te behouden tijdens het reddingsproces, terwijl we focussen op een duurzame airline en een platform voor groei”, zeggen de Business Rescue Practitioners (BRP). Maar dat kunnen de BRP’s niet meer volhouden, omdat South African Airways de afgelopen jaren voor veel financiële uitdagingen stond. Daar komt de uitbraak van het coronavirus nog eens bij, wat zorgde voor een lagere vraag naar vliegtickets.

Kwalificaties

De maatschappij wordt gereorganiseerd en daarvoor worden meerdere werknemers ontslagen. Daarbij zal worden gekeken naar de tijd in dienst, de vaardigheden, kwalificaties en ervaring. Het gaat om 4708 werknemers. SAA zegt dat er verschillende opties zijn overwogen, waaronder minder managementstructuren, minder medewerkers in vaste dienst en versnelling van de langetermijn strategie. “Maar niets daarvan zal echter helpen bij het bereiken van alle vereiste operationele efficiëntie”, aldus de BRP’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close