fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

South African Airways schrapt banen

Het noodlijdende South African Airways schrapt binnenkort meerdere banen vanwege de aanhoudende financiële problemen. Het is nog niet bekend hoeveel ontslagen er gaan vallen.

Uitdagingen

“Het is altijd onze intentie geweest om zoveel mogelijk banen te behouden tijdens het reddingsproces, terwijl we focussen op een duurzame airline en een platform voor groei”, zeggen de Business Rescue Practitioners (BRP). Maar dat kunnen de BRP’s niet meer volhouden, omdat South African Airways de afgelopen jaren voor veel financiële uitdagingen stond. Daar komt de uitbraak van het coronavirus nog eens bij, wat zorgde voor een lagere vraag naar vliegtickets.

Kwalificaties

De maatschappij wordt gereorganiseerd en daarvoor worden meerdere werknemers ontslagen. Daarbij zal worden gekeken naar de tijd in dienst, de vaardigheden, kwalificaties en ervaring. Het gaat om 4708 werknemers. SAA zegt dat er verschillende opties zijn overwogen, waaronder minder managementstructuren, minder medewerkers in vaste dienst en versnelling van de langetermijn strategie. “Maar niets daarvan zal echter helpen bij het bereiken van alle vereiste operationele efficiëntie”, aldus de BRP’s.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button