Air France-KLMCoronaCorona gevolgen maatschappijenEditors choiceFinancieelKLMNieuwsNL nieuwsProfessional

AF-KLM ziet eerste negatieve effecten coronavirus in februari

Air France-KLM ziet in februari de effecten van het coronavirus terug in de vervoerscijfers. Het aantal passagiers nam af met 0,5 procent, het verkeer met 0,7 procent en de load factor daalde met 2.5 procentpunt.

AF-KLM

De capaciteit op de Aziatische markt nam af met 15,8 procent en het verkeer met 24,7 procent. Op het Noord-Amerika netwerk groeide de capaciteit met 13,6 procent en het verkeer steeg met 13,4 procent. De load factor steeg alleen op het netwerk van Afrika en het Midden-Oosten: +1.3 procentpunt.

KLM

KLM zag 2,7 procent minder passagiers dan in dezelfde maand in 2019. De capaciteit steeg met 1,8 procent, maar het verkeer daalde met 3,2 procent. Ook de load factor ging omlaag, met 4.3 procentpunt. Op bestemmingen in Noord-Amerika was een toename van het aantal passagiers te zien. “Dit was deels het gevolg van het openen van de nieuwe bestemmingen Las Vegas en Boston”, aldus KLM.

Corona

De maatschappij zegt met deze cijfers de eerste negatieve financiële effecten van het coronavirus te zien. “De daling van de vervoerscijfers in februari als gevolg van het coronavirus, maken de eerste negatieve effecten zichtbaar op de passagiersaantallen. Inmiddels raakt het in de maand maart veel meer routes dan alleen China. Ook het KLM netwerk op andere Aziatische bestemmingen is aangepast, evenals Italië.”

Transavia

Transavia zag een stijging van 9,2 procent van het aantal passagiers. De load factor steeg met 0.7 procentpunt. De capaciteit ging omhoog met zeven procent en het verkeer nam toe met 7,8 procent. De maatschappij vliegt tot en met 31 maart niet meer naar Verona en Bologna. Andere vluchten naar Italië vertrekken wel.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close