AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCoronavirusFinancieelIndustrieProfessional

Delta neemt financiële maatregelen vanwege coronavirus

Delta Air Lines neemt verschillende maatregelen om weerstand te bieden aan de financiële uitdagingen als gevolg van het coronavirus. “Door het virus zien we een afname in de vraag op alle markten”, zegt Ed Bastian, CEO van Delta. “Om de financiële positie te beschermen hebben we de moeilijke, maar nodige beslissing gemaakt om onmiddellijk de capaciteit te verminderen en andere maatregelen te nemen.”

Capaciteit

De maatschappij vermindert de internationale capaciteit met 20 tot 25 procent en de binnenlandse capaciteit neemt af met 10 – 15 procent. Verder wordt er voorlopig geen nieuw personeel aangenomen en aan medewerkers wordt gevraagd om vrijwillig met onbetaald verlof te gaan.

Vloot

Ook wordt er kritisch gekeken naar de vloot en mogelijk worden oudere vliegtuigen eerder met pensioen gestuurd. De lagere olieprijs zorgt voor een klein voordeeltje voor de maatschappij, waardoor de geschatte prijs voor brandstof op 2 miljard dollar voor het hele jaar uitkomt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close