fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelProfessional

Delta neemt financiële maatregelen vanwege coronavirus

Delta Air Lines neemt verschillende maatregelen om weerstand te bieden aan de financiële uitdagingen als gevolg van het coronavirus. “Door het virus zien we een afname in de vraag op alle markten”, zegt Ed Bastian, CEO van Delta. “Om de financiële positie te beschermen hebben we de moeilijke, maar nodige beslissing gemaakt om onmiddellijk de capaciteit te verminderen en andere maatregelen te nemen.”

Capaciteit

De maatschappij vermindert de internationale capaciteit met 20 tot 25 procent en de binnenlandse capaciteit neemt af met 10 – 15 procent. Verder wordt er voorlopig geen nieuw personeel aangenomen en aan medewerkers wordt gevraagd om vrijwillig met onbetaald verlof te gaan.

Vloot

Ook wordt er kritisch gekeken naar de vloot en mogelijk worden oudere vliegtuigen eerder met pensioen gestuurd. De lagere olieprijs zorgt voor een klein voordeeltje voor de maatschappij, waardoor de geschatte prijs voor brandstof op 2 miljard dollar voor het hele jaar uitkomt.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button