fbpx
AirlinesCoronavirusFrequente reizigersNieuwsVeiligheid

Israël ‘op slot’ vanwege corona; El Al houdt wel enkele vliegroutes open

Alle personen die in Israël aankomen, moeten verplicht veertien dagen in quarantaine om verspreiding van het virus te voorkomen. Dat heeft de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu bekend gemaakt.

Vluchten

De maatregel geldt voor de komende twee weken. El Al schrapt door de aankondiging enkele vluchten, waaronder de route naar Chicago, tot 28 juni, Tokio tot 29 augustus en Düsseldorf tot 3 juli. Maar de maatschappij kan niet alle vluchten schrappen: “El Al heeft een grote verantwoordelijkheid om luchtroutes van en naar Israël open te houden ten tijde van noodgevallen en blijft daarom vliegen naar de VS, Canada, Europa en Afrika, in overeenstemming met de vraag”, aldus Gonen Usishkin, CEO van El Al.

Maatregelen

Om de financiële impact te beperken neemt de maatschappij verschillende maatregelen. Bestuursleden krijgen twintig procent minder salaris. Duizend tijdelijke en vaste medewerkers worden ontslagen en werknemers die een hoog salaris ontvangen, moeten twintig procent van het loon inleveren. Ook wordt er tijdelijk geen nieuw personeel meer aangenomen en alle niet-essentiële uitgaven worden geëlimineerd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button