AirlinesIndustrieNieuwsOvernamesProfessionalRoutes

Volotea moet voor voldoende concurrentie zorgen in Spanje

Volotea neemt verschillende routes en slots over van Iberia en Air Europa. Dat moet van de mededingingsautoriteit van de Europese Commissie, omdat Iberia Air Europa wil overnemen. Zo blijft er volgens de EC nog voldoende concurrentie in Spanje. Wel moet er nog toestemming komen voor het voorstel van de maatschappijen.

Goedkeuring

Volotea en IAG hebben hiervoor een memorandum of understanding getekend. Na groen licht van de EC zou de maatschappij naar eigen zeggen twee tot vier nieuwe bases kunnen openen. Volotea wil vooral inzetten op Madrid, de Canarische eilanden en de Balearen, maar ook Galicië, Baskenland en Asturië.

Overname

In november 2019 werd bekend dat Iberia Air Europa overneemt voor één miljard euro. Air Europa gaat dan verder als dochter van Iberia, en Iberia valt weer onder IAG. De maatschappij vertrekt door de overname dan ook uit SkyTeam. Mogelijk wordt Air Europa lid van Oneworld, omdat een aantal airlines van IAG daarbij is aangesloten. Maar dat is nog onduidelijk.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close