fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Volotea moet voor voldoende concurrentie zorgen in Spanje

Volotea neemt verschillende routes en slots over van Iberia en Air Europa. Dat moet van de mededingingsautoriteit van de Europese Commissie, omdat Iberia Air Europa wil overnemen. Zo blijft er volgens de EC nog voldoende concurrentie in Spanje. Wel moet er nog toestemming komen voor het voorstel van de maatschappijen.

Goedkeuring

Volotea en IAG hebben hiervoor een memorandum of understanding getekend. Na groen licht van de EC zou de maatschappij naar eigen zeggen twee tot vier nieuwe bases kunnen openen. Volotea wil vooral inzetten op Madrid, de Canarische eilanden en de Balearen, maar ook Galicië, Baskenland en Asturië.

Overname

In november 2019 werd bekend dat Iberia Air Europa overneemt voor één miljard euro. Air Europa gaat dan verder als dochter van Iberia, en Iberia valt weer onder IAG. De maatschappij vertrekt door de overname dan ook uit SkyTeam. Mogelijk wordt Air Europa lid van Oneworld, omdat een aantal airlines van IAG daarbij is aangesloten. Maar dat is nog onduidelijk.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button