fbpx
AirlinesEditors choiceFrequente reizigersNieuwsNL VliegveldenProfessional

British Airways krijgt slots Flybe terug

British Airways krijgt de Heathrow slots terug die Virgin Atlantic in 2012 bemachtigde en later aan Flybe gaf. IAG, het moederbedrijf van British Airways, stond de slots destijds af op last van de concurrentieregulator.

Slots

De twaalf dagelijkse slots betreffen vijf routes naar Edinburgh, drie naar Aberdeen en vier naar Newquay. Er zal gebruik worden gemaakt van A319’s. Flybe gebruikte Bombardier Q400’s op deze routes. De failliete maatschappij kreeg in 2017 deze slots van Virgin, nadat laatstgenoemde de stekker uit dochter Little Red trok in 2015.

Loganair

Een aantal routes van Flybe wordt ook overgenomen door Loganair. Dat maakte de maatschappij vorige week bekend. Het gaat om zestien routes vanaf de luchthavens van Aberdeen, Edinburgh, Glasglow, Inverness en Newcastle, welke geleidelijk moeten worden heropend in de komende drie maanden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button