AirlinesEditors choiceFrequente reizigerNieuwsProfessionalSlots

British Airways krijgt slots Flybe terug

British Airways krijgt de Heathrow slots terug die Virgin Atlantic in 2012 bemachtigde en later aan Flybe gaf. IAG, het moederbedrijf van British Airways, stond de slots destijds af op last van de concurrentieregulator.

Slots

De twaalf dagelijkse slots betreffen vijf routes naar Edinburgh, drie naar Aberdeen en vier naar Newquay. Er zal gebruik worden gemaakt van A319’s. Flybe gebruikte Bombardier Q400’s op deze routes. De failliete maatschappij kreeg in 2017 deze slots van Virgin, nadat laatstgenoemde de stekker uit dochter Little Red trok in 2015.

Loganair

Een aantal routes van Flybe wordt ook overgenomen door Loganair. Dat maakte de maatschappij vorige week bekend. Het gaat om zestien routes vanaf de luchthavens van Aberdeen, Edinburgh, Glasglow, Inverness en Newcastle, welke geleidelijk moeten worden heropend in de komende drie maanden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close