fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelProfessional

Coronavirus zorgt voor aanhoudende rode cijfers Cathay Pacific

Cathay Pacific krijgt het zwaar te verduren door het coronavirus. De maatschappij verwacht een ‘aanzienlijk verlies’ voor het eerste half jaar van 2020. Dat zegt Cathay tijdens het bekendmaken van de resultaten over 2019.

Resultaat

In de jaarresultaten zag de maatschappij de winst met 4,3 procent dalen naar 3,4 miljard Hong Kong Dollar, omgerekend zo’n 386,6 miljoen euro. Vorig jaar had Cathay ook nog eens te kampen met de aanhoudende protesten in Hongkong.

Capaciteit

Het coronavirus brak eind 2019 voor het eerst uit in China. Eind februari is de load factor met de helft gekrompen. De capaciteit is met dertig procent verminderd in februari en voor maart en april neemt dit met 65 procent af. De maatschappij zegt tot en met mei de capaciteit en frequenties te verlagen.

Vancouver

Enkele dagen geleden werd bekend dat Cathay haar basis in Vancouver sluit vanwege de financiële problemen. 147 banen staan er op de tocht. In februari vroeg de maatschappij personeel om drie weken met onbetaald verlof te gaan. In 2018 kroop de maatschappij eindelijk uit de rode cijfers, maar al vrij snel werd het getroffen door de langdurende protesten in Hongkong. Met het coronavirus heeft de maatschappij opnieuw een zware tegenslag te verduren.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button