737 MAXBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Boeing past bekabeling 737 Max toch wel aan’

Boeing past alsnog de bekabeling aan van de 737 Max. Dat zeggen twee anonieme bronnen rondom de kwestie tegen persbureau Reuters.

Voorstel

Eerder was Boeing niet van plan om iets te doen aan de bekabeling van de 737 Max. Maar de Federal Aviation Administration wilde daar een stokje voor steken. “De vervolgstap is aan Boeing”, zei de FAA afgelopen week. Boeing kon met een nieuw voorstel komen, de FAA proberen zijn standpunt te laten herzien of akkoord gaan met het aanpassen van de bekabeling. Dat is dus het laatste geworden.

Probleem

Het gaat om twee bundels kabels die dicht bij elkaar liggen en kortsluiting zouden kunnen veroorzaken. Het probleem werd in januari geconstateerd. Een bron zegt tegen Reuters dat het Boeing ongeveer een week per toestel zal kosten om de kabels van elkaar te scheiden. Het zou geen verdere vertragingen moeten opleveren, waardoor de planning om het toestel midden-2020 geleidelijk de lucht in te sturen, ongewijzigd blijft.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close