fbpx
737 MAXBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Boeing past bekabeling 737 Max toch wel aan’

Boeing past alsnog de bekabeling aan van de 737 Max. Dat zeggen twee anonieme bronnen rondom de kwestie tegen persbureau Reuters.

Voorstel

Eerder was Boeing niet van plan om iets te doen aan de bekabeling van de 737 Max. Maar de Federal Aviation Administration wilde daar een stokje voor steken. “De vervolgstap is aan Boeing”, zei de FAA afgelopen week. Boeing kon met een nieuw voorstel komen, de FAA proberen zijn standpunt te laten herzien of akkoord gaan met het aanpassen van de bekabeling. Dat is dus het laatste geworden.

Probleem

Het gaat om twee bundels kabels die dicht bij elkaar liggen en kortsluiting zouden kunnen veroorzaken. Het probleem werd in januari geconstateerd. Een bron zegt tegen Reuters dat het Boeing ongeveer een week per toestel zal kosten om de kabels van elkaar te scheiden. Het zou geen verdere vertragingen moeten opleveren, waardoor de planning om het toestel midden-2020 geleidelijk de lucht in te sturen, ongewijzigd blijft.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button