fbpx
IncidentenNieuwsVeiligheid

Iran stuurt alsnog zwarte dozen PS752 naar Oekraïne

Iran stuurt alsnog de zwarte dozen van vlucht PS752 naar Oekraïne. Dat zegt de Oekraïense ambassadeur Andriy Shevchenko op Twitter. Het land heeft twee maanden lang geweigerd om de zwarte dozen te overhandigen.

Bewijs

Iran wilde de zwarte dozen van het gecrashte toestel aanvankelijk niet naar Oekraïne sturen voor analyse. In februari werd er in Oekraïense media audio gelekt van de luchtverkeerstoren. Toen zei Iran dat het helemaal geen bewijs meer deelt met Oekraïne. Het audiobestand was voor het onderzoek aan Oekraïense experts gegeven, maar werd per abuis gelekt aan Oekraïense media, die de bestanden publiceerden. Het gaat om een audiobestand van de communicatie van een piloot van een vliegtuig dat tegelijkertijd met het gecrashte toestel vloog.

Crash

Een B737-800 van Ukraine International Airlines stortte in januari vlak na vertrek uit Teheran neer. Het toestel bleek door twee raketten uit de lucht zijn geschoten, wat na drie dagen door Iran werd toegegeven. Onder vluchtnummer PS752 zou het terug hebben moeten vliegen naar Kiev. Alle 176 inzittenden, waaronder 167 passagiers en negen crewleden, kwamen daarbij om het leven.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button