fbpx
CoronavirusNL VliegveldenProfessional

Ook VS versoepelen slotregels

Net als de Europese Unie maken ook de Verenigde Staten een einde aan spookvluchten door tijdelijk de slotregels te versoepelen.

Use it or lose it

Luchtvaartmaatschappijen moeten ten minste tachtig procent van de slots gebruiken, anders kunnen ze die het volgende seizoen verliezen. Dat resulteerde door de lagere vraag naar vliegtickets vanwege het coronavirus in veel spookvluchten; (bijna) lege vliegtuigen die vertrekken om de slots te behouden. Met de versoepeling van de regels tot 31 mei, hoeven maatschappijen niet meer aan deze use it or lose it-regel te voldoen.

Luchthavens

De versoepeling is van toepassing op de volgende Amerikaanse luchthavens: New York LaGuardia en JFK, Ronald Reagan Washington, Chicago O’Hare, Newark, Los Angeles en San Francisco. Eerder vandaag kondigde president Trump een inreisverbod af voor reizigers uit Schengenlanden. Dat raakt veel maatschappijen, waaronder American Airlines en Delta Air Lines.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button