Frequente reizigerLicht en luchtigLiefhebberNaast het nieuwsNL nieuwsProfessionalSamenwerkingSchiphol Airport

Schiphol en Flying Doctors verlengen samenwerking

Schiphol en Amref Flying Doctors verlengen hun samenwerking. Sinds 2017 zijn de twee partners, in eerste instantie voor drie jaar.

Opleiding

In 2019 werd er 385.000 euro opgebracht door reizigers op Schiphol, medewerkers van Royal Schiphol Group en personeel van organisaties op de luchthaven. Met de totale opbrengst van drie jaar samenwerking kan Flying Doctors zo’n 4250 lokale zorgverleners opleiden in Afrika. Daardoor kunnen ongeveer twee miljoen mensen gebruik maken van goede gezondheidszorg, aldus Schiphol.

Inzameling

Een van de manieren waarop het geld is ingezameld, is door de deelname van Schipholmedewerkers en partners aan de Africa Classic Schiphol Edition, een mountainbiketocht dwars door Tanzania waarbij diverse Amref projecten werden bezocht. Daarnaast is er geld ingezameld via de muntzuilen op de luchthaven.

Samenwerking

De samenwerking is met nog twee jaar verlengd. “We zijn ontzettend trots op deze prachtige samenwerking. Door onze krachten te bundelen, kunnen wij onze impact in Afrika vergroten. Ons doel is dat iedereen in Afrika gebruik kan maken van goede en betaalbare zorg. Ik kijk dan ook enorm uit naar de voortzetting van onze samenwerking. Want samen komt een gezond en sterk Afrika steeds dichterbij”, aldus Patricia Vermeulen, CEO van Amref Flying Doctors.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/