fbpx
LVNLNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVliegvelden

Schiphol en LVNL nemen nieuwe maatregelen om geluidshinder te beperken

Schiphol en Luchtverkeersleiding Nederland nemen nieuwe maatregelen om geluidshinder te beperken. Daarvoor is een nieuwe website gelanceerd: www.minderhinderschiphol.nl.

Maatregelen

De maatregelen zijn verdeeld over vier thema’s: baangebruik, vliegtuigtypes, vliegroutes en -procedures en vliegen in de nacht. Een van de maatregelen houdt in dat de aanvliegroutes richting de Polderbaan ’s nachts hoger zullen zijn. Daarnaast wordt het gebruik van banen als de Aalsmeerbaan, Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan beperkt. Nachtelijke starts vanaf de Kaagbaan in noordoostelijke richting bij baanonderhoud worden ook beperkt.

Onderzoek

Verder wordt er een onderzoek ingesteld naar vaste naderingsroutes overdag en naar optimalisaties voor vliegroutes. De twee partijen verwachten dat het programma een positief effect zal hebben op het terugdringen van geluidshinder. LVNL en Schiphol zeggen het programma te hebben ontwikkeld op basis van suggesties van bewoners, bestuurders, het Regioforum van de Omgevingsraad Schiphol, de top 20 klachten bij Bewoners Aanspreekpunt Schiphol, eigen expertise en innovaties in luchtvaarttechnieken en -systemen.

Feedback

Volgens de twee bedrijven is het programma een antwoord op de vraag van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Vorig jaar riep Van Nieuwenhuizen op tot een ‘uitvoeringsplan hinderreductie dat concrete en zichtbare maatregelen bevat’. Belangstellenden en betrokkenen kunnen nog op het programma reageren. Vandaag start een online consultatie. Ook worden er dit voorjaar verschillende informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button