fbpx
CoronavirusEditors choiceFrequente reizigersVeiligheid

Trump verbiedt alle vluchten uit Schengenlanden vanwege corona

Vanwege het coronavirus verbiedt Trump vanaf dit weekend alle vluchten naar Amerika vanuit Schengenlanden, waar Nederland dus ook onder valt. Het Verenigd Koninkrijk en Ierland horen daar niet bij en ontkomen aan de maatregel. Vanaf aanstaande zaterdag om 4.59 (Nederlandse tijd) geldt het inreisverbod voor dertig dagen.

Gefaald

In een verklaring zegt Trump dat de Europese Unie ‘heeft gefaald in zijn aanpak om reizen vanuit China en andere hotspots te beperken’. Volgens hem zijn daardoor Amerikaanse burgers besmet geraakt door reizigers uit Europa. Om te voorkomen dat er nieuwe besmettingen komen in de Verenigde Staten, heeft hij het besluit genomen om alle vluchten uit Schengenlanden te weren. Amerikaanse staatsburgers die terugreizen nadat zij in een Schengenland zijn geweest moeten de Verenigde Staten betreden via een goedgekeurde luchthaven. American Airlines biedt deze reizigers aan kosteloos de terugreis om te boeken naar een van de goedgekeurde luchthavens.

Schiphol

De stap zal veel economische gevolgen hebben voor Europese luchtvaartmaatschappijen. Vanaf Schiphol worden er negentien Amerikaanse bestemmingen aangevlogen: Boston, New York JFK en Newark, Washington, Detroit, Minneapolis, Chicago, Atlanta, Houston, Orlando International en Sanford, Miami, Las Vegas, Los Angeles, Philadelphia, San Francisco, Salt Lake City, Portland en Seattle.

Verstoring

Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad zegt de situatie vandaag te beoordelen. Economische verstoring moet worden voorkomen, zegt hij. Michel is van mening dat Europa alle nodige maatregelen treft om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

KLM

Een woordvoerder van KLM zegt tegen Up in the Sky dat er momenteel wordt geïnventariseerd wat het inreisverbod voor de maatschappij betekent. Ook Schiphol zegt momenteel in kaart te brengen wat dit voor de vluchten naar Amerika betekent.

Amerikaanse maatschappijen

American Airlines vliegt naar zeven luchthavens in vijf Schengenlanden: Schiphol, Parijs CDG, Frankfurt, München, Barcelona El Prat, Madrid Barajas en Zürich. De vlucht naar Schiphol wordt één keer per dag uitgevoerd vanaf Philadelphia. KLM-partner Delta Air Lines vliegt vanaf Atlanta, Boston, Detroit, Minneapolis, JFK, Orlando, Portland, Salt Lake City en Seattle naar Schiphol. De maatschappij zegt in een reactie op het inreisverbod dat Europese reizigers gratis kunnen omboeken tot en met 31 mei.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button