AirlinesNieuwsRoutesTrans-Atlantisch

American stuurt 757’s en 767’s eerder met pensioen

American Airlines heeft aangekondigd haar Boeing 757’s en 767’s vervroegd met pensioen te sturen. Vanaf mei moet de 767 vloot van de maatschappij uit de lucht zijn. De Boeing 757’s wil de maatschappij tussen mei 2020 en de nazomer van 2021 uitgefaseerd hebben.

Corona

Door de verminderde vraag naar vliegreizen zijn veel maatschappijen gedwongen vliegtuigen aan de grond te houden, zo ook American. De maatschappij schrapt de komende tijd de helft van alle transatlantische vluchten.

Onzuinig

American was al van plan de komende twee jaar alle Boeing 757’s en 767’s uit te faseren. De maatschappij versnelt dit nu echter omdat de toestellen de komende tijd niet of slechts beperkt nodig zullen zijn. De toestellen worden vervangen door zuinigere Airbus A321’s en Boeing 787’s.

Schiphol

De Boeing 767’s van American waren tot voor kort een bekend gezicht op Schiphol en werden ingezet op vluchten uit verschillende Amerikaanse steden. Sinds januari vliegt American alleen nog maar met Boeing 777’s en 787’s naar Amsterdam.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/