fbpx
737 MAXAirlinesBestellingenBoeingNieuwsVliegtuigen

‘Comair overweegt 737 MAX in te ruilen voor NG’

De Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij Comair overweegt een deel van haar bestelde Boeing 737 MAX toestellen in te ruilen voor 737-800’s. De maatschappij wil de toestellen gebruiken om haar resterende Boeing 737-400’s te vervangen en om nieuwe routes te openen.

-400

Comair heeft de afgelopen jaren vijf nieuwe Boeing 737-800’s in ontvangst genomen en slechts een enkele Boeing 737 MAX, die sinds vorig jaar aan de grond staat. De overige zeven bestelde 737 MAX toestellen van Comair zijn nog niet afgeleverd. Door de problemen met de nieuwe 737’s is Comair genoodzaakt om in ieder geval tot het einde van het jaar door te vliegen met haar verouderde 737-400’s.

Airbus

De Zuid-Afrikaanse maatschappij is niet van plan om, deels, over te stappen op een ander toestel type. Comair wil een uniforme vloot houden, aangezien dit een stuk goedkoper is dan een gemengde vloot. Een overstap van Boeing op Airbus zou te duur zijn volgens het bedrijf.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button