737 MAXAirlinesBestellingenBoeingNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

‘Comair overweegt 737 MAX in te ruilen voor NG’

De Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij Comair overweegt een deel van haar bestelde Boeing 737 MAX toestellen in te ruilen voor 737-800’s. De maatschappij wil de toestellen gebruiken om haar resterende Boeing 737-400’s te vervangen en om nieuwe routes te openen.

-400

Comair heeft de afgelopen jaren vijf nieuwe Boeing 737-800’s in ontvangst genomen en slechts een enkele Boeing 737 MAX, die sinds vorig jaar aan de grond staat. De overige zeven bestelde 737 MAX toestellen van Comair zijn nog niet afgeleverd. Door de problemen met de nieuwe 737’s is Comair genoodzaakt om in ieder geval tot het einde van het jaar door te vliegen met haar verouderde 737-400’s.

Airbus

De Zuid-Afrikaanse maatschappij is niet van plan om, deels, over te stappen op een ander toestel type. Comair wil een uniforme vloot houden, aangezien dit een stuk goedkoper is dan een gemengde vloot. Een overstap van Boeing op Airbus zou te duur zijn volgens het bedrijf.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close