IncidentenNieuwsVeiligheid

‘Miscommunicatie oorzaak Pegasus crash’

Het ongeluk met een Boeing 737-800 van Pegasus van vorige maand werd veroorzaakt door miscommunicatie tussen de bemanning en de luchtverkeersleiding, zo blijkt uit het voorlopige onderzoeksrapport.

Turks

De luchtverkeersleiding in Istanbul zou in het Turks instructies hebben gegeven aan de piloten. De Nederlandse co-piloot, die op dat moment vloog, begreep deze echter niet. De piloten zouden door de miscommunicatie te laat hebben afgeremd waardoor het toestel van de baan raakte.

Verdacht

Zowel de gezagvoerder, die wel turks sprak, als de co-piloot worden verdacht van nalatigheid met de dood tot gevolg. De gezagvoerder is aangehouden, de co-piloot is nog op vrije voeten.

Ongeluk

De Boeing 737-800 van Pegasus schoot op 5 februari van de landingsbaan op Istanbul Airport. Vlucht PC2193 vertrok om 16:40 vanuit Izmir en landde om 18:19 op Istanbul Sabiha Gokcen International Airport. De Boeing is 11 jaar oud en vliegt sinds 2016 voor Pegasus.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close