BreakingCoronaCoronavirusIndustrieNL nieuwsRoutesSchiphol AirportVliegvelden

Nederland verbiedt vluchten uit 4 landen vanwege coronavirus

Nederland verbiedt vanaf 18 uur alle passagiersvluchten uit vier landen in verband met het coronavirus. Dat kondigde premier Rutte aan in een persconferentie. Het verbod gaat om 18:00 uur in.

Verbod

Het verbod geldt voor alle passagiersvluchten afkomstig uit de risicogebieden Italië, Zuid-Korea, Iran en China en Hong Kong en gaat om 18:00 uur in. Vanaf dat moment mogen vluchten uit deze landen niet meer naar Nederland vertrekken. De maatregel geldt in eerste instantie tot 27 maart, conform Europese regels. Rutte benadrukt dat het verbod alleen voor passagiersvluchten geldt en dat er een mogelijkheid is om het verbod later te verlengen. De premier geeft aan dat ook andere landen op de lijst geplaatst kunnen worden, als daar aanleiding voor is. Het is ook mogelijk dat landen van de lijst af gehaald worden.

Coronavirus

Het verbod is een maatregel die genomen wordt vanwege de uitbraak van het coronavirus en is bedoeld om verdere verspreiding en besmettingen tegen te gaan. Eerder kondigden de Verenigde Staten al een inreisverbod aan voor Europeanen uit het Schengengebied. Dat verbod gaat in de nacht van vrijdag op zaterdag in.

De regering bekijkt momenteel wat de gevolgen zijn voor Nederlanders die nog in die landen zijn en terug willen komen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close