Boeing 747LiefhebberNieuwsOpmerkelijk

Verbouwing begint voor nieuwe Air Force One

De twee Boeing 747-8’s die de komende decennia dienst zullen doen als Air Force One worden de komende maanden gemodificeerd. De toestellen worden niet alleen voorzien van een luxe interieur, maar ook van verschillende veiligheidsvoorzieningen.

Russisch

De Boeing 747-8’s die verbouwd worden tot VC-25B’s zijn ooit gebouwd voor de Russische maatschappij Transaero. Deze maatschappij ging in 2015 failliet en heeft de Boeing 747-8’s nooit in ontvangst kunnen nemen. De toestellen zijn na enige tijd opgeslagen te hebben gestaan aangepast zodat ze nu klaar zijn voor de verbouwing.

2024

De verbouwing van de toestellen zal nog enige tijd in beslag nemen. Als alles volgens schema verloopt zullen de toestellen in 2024 worden afgeleverd. De nieuwe Air Force One zal ook een ander kleurenschema met zich meebrengen. Donald Trump presenteerde afgelopen zomer zijn voorstel voor de nieuwe beschildering.

Air Force One

Benieuwd hoe het Amerikaanse presidentiële vliegtuig er van binnen uit ziet? In 2015 nam Amerikaanse nieuwszender ABC news een kijkje aan boord van het toestel:

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/