fbpx
LiefhebberNieuwsOpmerkelijk

Verbouwing begint voor nieuwe Air Force One

De twee Boeing 747-8’s die de komende decennia dienst zullen doen als Air Force One worden de komende maanden gemodificeerd. De toestellen worden niet alleen voorzien van een luxe interieur, maar ook van verschillende veiligheidsvoorzieningen.

Russisch

De Boeing 747-8’s die verbouwd worden tot VC-25B’s zijn ooit gebouwd voor de Russische maatschappij Transaero. Deze maatschappij ging in 2015 failliet en heeft de Boeing 747-8’s nooit in ontvangst kunnen nemen. De toestellen zijn na enige tijd opgeslagen te hebben gestaan aangepast zodat ze nu klaar zijn voor de verbouwing.

2024

De verbouwing van de toestellen zal nog enige tijd in beslag nemen. Als alles volgens schema verloopt zullen de toestellen in 2024 worden afgeleverd. De nieuwe Air Force One zal ook een ander kleurenschema met zich meebrengen. Donald Trump presenteerde afgelopen zomer zijn voorstel voor de nieuwe beschildering.

Air Force One

Benieuwd hoe het Amerikaanse presidentiële vliegtuig er van binnen uit ziet? In 2015 nam Amerikaanse nieuwszender ABC news een kijkje aan boord van het toestel:

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button