AirlinesCoronaCorona impact passagiersCoronavirusFinancieelIndustrieRoutes

Amerikaanse maatschappijen snijden flink in capaciteit

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen snijden flink in hun internationale vliegcapaciteit. De maatregelen houden verband met de uitbraak van het coronavirus.

Maatregelen

Verschillende Amerikaanse maatschappijen nemen maatregelen. Ed Bastian, ceo van Delta, heeft aangekondigd dat Delta de komende maanden de wereldwijde capaciteit met 40 procent terugbrengt. Dat is volgens hem de grootste reductie in de geschiedenis van Delta.

American Airlines kondigde aan veel routes te wijzigen of te schrappen. De maatschappij is van plan om in het zomerseizoen, doorgaans het drukste seizoen van het jaar, liefst 34 procent minder te vliegen. Eerder had het bedrijf nog een reductie van 15 procent gepland. In de maand april wordt de trans-Atlantische capaciteit met 50 procent naar beneden gebracht. United Airlines heeft nog geen nieuwe aankondigingen gedaan, maar zegt tot 20 maart volgens het normale vluchtschema te opereren.

Inreisverbod

De maatregelen houden nauw verband met het inreisverbod voor Schengenlanden dat president Trump eerder afkondigde. De Amerikaanse president nam deze maatregel naar aanleiding van de verdere uitbraak van het COVID-19-virus in Europa. De WHO maakte eerder bekend dat Europa nu officieel het epicentrum van de uitbraak is.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/