fbpx
CoronavirusNL NieuwsVliegvelden

Denemarken, Polen en Tsjechië sluiten grenzen

Onder meer Denemarken, Polen en Tsjechië hebben aangekondigd de grenzen voorlopig voor buitenlanders te sluiten in verband met de uitbraak van het coronavirus.

Grenzen

Denemarken kondigde aan tijdelijk de grenzen te sluiten voor “alle toeristen, alle reizen, vakanties en buitenlanders die geen geldige reden hebben om naar Denemarken te gaan”, aldus premier Mette Frederiksen. Het inreisverbod geldt niet voor Deense burgers en goederenvervoer. Ook Polen heeft laten weten vanaf zondag tijdelijk de grenzen voor al het trein- en vliegverkeer te sluiten. Bijeenkomsten van meer dan vijftig mensen zijn verboden en uitgaansgelegenheden moeten worden gesloten. Daarnaast heeft de Tsjechische premier, Andrej Babis, aangekondigd dat het land vanaf maandag iedereen die niet woonachtig is in Tsjechië zal weren.

Europa

Eerder maakte de WHO bekend dat Europa nu officieel het epicentrum van de uitbraak van het coronavirus is. Turkije heeft om die reden aangekondigd tot 17 april geen vluchten uit Nederland en acht andere West-Europese landen te ontvangen. Verder worden ook in Oekraïne en Kosovo geen buitenlanders meer binnengelaten en worden in Cyprus alleen nog mensen uit de Europese Unie toegelaten.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button