CoronaCoronavirusIndustrieNL nieuwsVliegvelden

Denemarken, Polen en Tsjechië sluiten grenzen

Onder meer Denemarken, Polen en Tsjechië hebben aangekondigd de grenzen voorlopig voor buitenlanders te sluiten in verband met de uitbraak van het coronavirus.

Grenzen

Denemarken kondigde aan tijdelijk de grenzen te sluiten voor “alle toeristen, alle reizen, vakanties en buitenlanders die geen geldige reden hebben om naar Denemarken te gaan”, aldus premier Mette Frederiksen. Het inreisverbod geldt niet voor Deense burgers en goederenvervoer. Ook Polen heeft laten weten vanaf zondag tijdelijk de grenzen voor al het trein- en vliegverkeer te sluiten. Bijeenkomsten van meer dan vijftig mensen zijn verboden en uitgaansgelegenheden moeten worden gesloten. Daarnaast heeft de Tsjechische premier, Andrej Babis, aangekondigd dat het land vanaf maandag iedereen die niet woonachtig is in Tsjechië zal weren.

Europa

Eerder maakte de WHO bekend dat Europa nu officieel het epicentrum van de uitbraak van het coronavirus is. Turkije heeft om die reden aangekondigd tot 17 april geen vluchten uit Nederland en acht andere West-Europese landen te ontvangen. Verder worden ook in Oekraïne en Kosovo geen buitenlanders meer binnengelaten en worden in Cyprus alleen nog mensen uit de Europese Unie toegelaten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close