fbpx
AirlinesCoronavirusRoutes en BestemmingenSchiphol Airport

AirBaltic en LOT stoppen tijdelijk alle operaties

AirBaltic heeft, na LOT Airlines, aangekondigd vanaf 17 maart voorlopig alle operaties te stoppen.

airBaltic

De maatregel houdt verband met het besluit van de Letse overheid om vanaf 17 maart alle internationale luchtvaart te verbieden. Op deze manier wil de overheid de verspreiding van het coronavirus tegengaan. Gezien airBaltic de nationale maatschappij is en veel vluchten via Riga uitvoert, zorgt het besluit ervoor dat het bedrijf praktisch bijna geen internationale vluchten meer kan uitvoeren. De operatie-stop duurt in elk geval tot 14 april. AirBaltic zegt contact op te nemen met alle passagiers over hun boekingen. De maatregel betekent ook dat airBaltic-vluchten vanaf Schiphol worden geannuleerd.

LOT

Het besluit van airBaltic volgt op een eerdere maatregel van het Poolse LOT Airlines. LOT kondigde eerder als eerste grote Europese luchtvaartmaatschappij aan vanaf zondag 15 maart al haar vluchtactiviteiten stop te zetten. Deze operationele stop duurt in eerste instantie 10 dagen en volgde eveneens op maatregelen van de overheid om al het vliegverkeer te stoppen. Onder meer Polen kondigde eerder aan de grenzen voorlopig te sluiten vanwege de uitbraak van het coronavirus.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button