fbpx
AirlinesCoronavirusRoutes en BestemmingenSchiphol Airport

AirBaltic en LOT stoppen tijdelijk alle operaties

AirBaltic heeft, na LOT Airlines, aangekondigd vanaf 17 maart voorlopig alle operaties te stoppen.

airBaltic

De maatregel houdt verband met het besluit van de Letse overheid om vanaf 17 maart alle internationale luchtvaart te verbieden. Op deze manier wil de overheid de verspreiding van het coronavirus tegengaan. Gezien airBaltic de nationale maatschappij is en veel vluchten via Riga uitvoert, zorgt het besluit ervoor dat het bedrijf praktisch bijna geen internationale vluchten meer kan uitvoeren. De operatie-stop duurt in elk geval tot 14 april. AirBaltic zegt contact op te nemen met alle passagiers over hun boekingen. De maatregel betekent ook dat airBaltic-vluchten vanaf Schiphol worden geannuleerd.

LOT

Het besluit van airBaltic volgt op een eerdere maatregel van het Poolse LOT Airlines. LOT kondigde eerder als eerste grote Europese luchtvaartmaatschappij aan vanaf zondag 15 maart al haar vluchtactiviteiten stop te zetten. Deze operationele stop duurt in eerste instantie 10 dagen en volgde eveneens op maatregelen van de overheid om al het vliegverkeer te stoppen. Onder meer Polen kondigde eerder aan de grenzen voorlopig te sluiten vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button