AirlinesCoronaCorona impact passagiersCoronavirusLow-costRoutes

EasyJet en Ryanair stoppen tijdelijk met vluchten naar Spanje

EasyJet heeft aangekondigd tot eind maart te stoppen met het vliegen naar Spanje. Ryanair vermindert het aantal vluchten deze week.

Vluchten

EasyJet kondigde aan alle vluchten naar Spanje tussen 17 en 29 maart te annuleren. De maatschappij zegt het besluit te nemen in verband met Spaanse maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus. Op de website zegt easyJet zondag 15 en maandag 16 maart het reguliere vluchtschema aan te houden om zoveel mogelijk passagiers terug naar huis te laten keren. Mogelijk vinden er in de periode na 17 maart nog wel enkele ‘rescue flights’ plaats.

Ook de Ryanair Group annuleert een groot aantal vluchten naar Spanje. De maatschappij zegt dat de (onderstaande) maatregelen van de Spaanse overheid ervoor zorgen dat het aantal vluchten drastisch verminderd moet worden. Ryanair houdt een kortere periode aan dan easyJet, namelijk 16 tot 19 maart. Mogelijk worden er na die periode nog meer vluchten geannuleerd. De budgetmaatschappij benadrukt dat het niet om alle vluchten gaat; met passagiers die niet meer kunnen reizen neemt het bedrijf contact op.

Op slot

De maatregelen van easyJet en Ryanair komen nadat de Spaanse overheid een lockdown afkondigde. De regering roept alle inwoners op om thuis te blijven om op die manier verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In één dag tijd werden 1500 nieuwe besmettingen gemeld.

Op de websites van alle luchtvaartmaatschappijen staat de laatste en meest precieze informatie met betrekking tot annuleringen van vluchten.

Jet2

Eerder kondigde Jet2 al aan per direct alle vluchten naar Spanje te annuleren. Gevolg hiervan was dat vluchten die reeds onderweg waren omkeerden:

https://twitter.com/easyJet/status/1238962916885516288?s=20

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/