CoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersFrequente reizigerProfessional

AF-KLM schrapt bijna alle capaciteit; alle A380’s aan de grond

Air France-KLM schrapt zeventig tot negentig procent van de capaciteit. Air France is daardoor genoodzaakt alle A380’s aan de grond te houden. De B747’s van KLM gaan met vervroegd pensioen als kostenbesparende maatregel vanwege corona.

Maatregelen

De maatschappij moet vanwege de financiële impact door het coronavirus nog meer maatregelen nemen. Zo zullen er besparingen worden gedaan die dit jaar tweehonderd miljoen euro moeten opleveren. Ook is het investeringsplan met 350 miljoen euro verminderd. Er is voornamelijk gekort op onderhoudsinvesteringen. Verder heeft Air France-KLM afgelopen week een lening afgesloten van 1,1 miljard euro.

Omzet

De Air France-KLM groep verwacht dat de omzetdaling van de passagiersactiviteiten met ongeveer vijftig procent zal worden gecompenseerd vóór de kostenbesparende maatregelen, als gevolg van de daling van variabele kosten. De Franse en Nederlandse regering hebben aangegeven te bestuderen hoe de Groep gesteund kan worden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close