CoronaCorona impact passagiersFrequente reiziger

Alitalia houdt nog enkele vluchten in stand

Heel Italië zit op slot, maar Alitalia houdt nog wel enkele belangrijke vliegroutes open. “Na de beslissing van de meeste internationale luchtvaartmaatschappijen om vluchten van en naar Italië op te schorten, zal Alitalia enkele routes blijven uitvoeren”, aldus de maatschappij.

Routes

Het gaat om de vluchten van en naar Brussel, Berlijn, Frankfurt, München, Parijs, Marseille, Nice, Caïro en Algiers. Ook worden er nog enkele long-haul routes aangevlogen, in een gereduceerde capaciteit: Sao Paulo, Rio de Janeiro, Johannesburg, Delhi en Tokio, New York en Londen. Miami en Buenos Aires worden dinsdag voorlopig voor het laatst aangevlogen. Ook wordt er van en naar binnenlandse luchthavens nog tenminste één retourvlucht uitgevoerd.

Binnenlands

Milaan Linate airport is vanaf maandag tijdelijk gesloten. Daarom verhuist Alitalia voorlopig naar terminal 2 op Malpensa, vanaf waar binnenlandse vluchten zullen worden uitgevoerd, waaronder Bari, Cagliari, Catania, Lamezia Terme, Napels, Palermo en Rome Fiumicino. Op Rome Fiumicino zal tijdelijk worden geopereerd vanaf terminal 3, omdat terminal 1 gesloten is.

Malediven

Alitalia vliegt maandagavond met een lege Boeing 777 naar de Malediven om gestrande passagiers op te halen. Gezien Italianen niet de Malediven in mogen reizen, wordt er een tussenstop gemaakt in Caïro om van crew te wisselen. Het toestel moet dinsdag om 13:15 uur aankomen en dinsdagnacht weer terugkeren op Rome Fiumicino airport.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close