CoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersFrequente reiziger

Austrian Airlines schort tijdelijk alle vluchten op

Austrian Airlines schort vanaf 19 maart tijdelijk alle vluchten op. De laatste vlucht die wordt uitgevoerd is OS066 uit Chicago die donderdag om 8:20 uur moet landen op Wenen. De opschortingen gelden in eerste instantie tot 28 maart.

Reddingsvluchten

Ondanks de annuleringen hebben Lufthansa, Eurowings en Austrian Airlines op korte termijn ongeveer twintig speciale vluchten gepland om meer dan zesduizend cruisepassagiers en vakantiegangers thuis te brengen. Er zullen grotere vliegtuigen worden ingezet zoals de Boeing 747 en 777 en Airbus A350 om zoveel mogelijk capaciteit te bieden op de vluchten. De Lufthansa Groep schrapt tot 12 april negentig procent van het netwerk.

Infrastructuur

“Het gaat nu niet langer over economische kwesties, maar over de verantwoordelijkheid die luchtvaartmaatschappijen dragen als kritiek onderdeel van de infrastructuur van, naar en in het thuisland van reizigers”, zegt Carsten Spohr, voorzitter van de raad van bestuur van de Lufthansa Groep. De Groep zegt samen te werken met luchthavens en luchtverkeersleiders ‘aan een gecoördineerd concept om de kritieke infrastructuur te behouden.’

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close