fbpx
CorendonCoronavirusNL NieuwsVeiligheid

Corendon zet extra vluchten in voor passagiers op Canarische eilanden

Corendon haalt alle passagiers die op de Canarische eilanden zitten, zo snel mogelijk terug. Vanavond en morgen worden er hiervoor extra vluchten ingezet naar Amsterdam en Brussel.

Reisbeperkingen

Corendon neemt de beslissing vanwege de vergaande maatregelen die de Spaanse overheid heeft genomen. “Daarnaast is de verwachting dat de Spaanse overheid spoedig in- en uitreisbeperkingen gaat opleggen of zelfs haar grenzen volledig zal sluiten”, aldus de touroperator. De passagiers hebben een sms of e-mail gekregen over het besluit. De reisleiding van Corendon op de verschillende eilanden begeleidt de repatriëring.

Boetes

“De Spaanse lokale autoriteiten hebben in de afgelopen dagen zeer strenge maatregelen ingevoerd. Restaurants, terrassen en bars zijn gesloten, vakantiegangers mogen hun hotel niet uit en er worden boetes uitgedeeld als vakantiegangers zich toch op straat vertonen zonder geldige reden. Dit zijn geen omstandigheden meer die passen bij een onbezorgde zonvakantie. Daarnaast krijgen we ook vanuit de vakantiegangers zelf veelvuldig de vraag of ze eerder naar huis terug kunnen komen. En dat begrijpen we heel goed. Daarom hebben wij het besluit moeten nemen om alle vakantiegangers op de Canarische Eilanden zo snel mogelijk terug naar Nederland en België te halen”, aldus Steven van der Heijden, CEO van Corendon

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button