fbpx
CoronavirusProfessional

EasyJet: Europese luchtvaart staat voor onzekere toekomst

De Europese luchtvaart staat voor een onzekere toekomst. Dat zegt Johan Lundgren, CEO van easyJet. “Het is duidelijk dat gecoördineerde overheidssteun nodig is om ervoor te zorgen dat de industrie overleeft en kan blijven opereren als de crisis voorbij is.”

Reddingsvluchten

De maatschappij zegt een significant aantal vluchten te hebben geannuleerd. Er worden nog enkele reddingsvluchten uitgevoerd om klanten thuis te brengen. “In de nabije toekomst zullen verdere annuleringen op voortschrijdende basis worden gemaakt en kunnen er uiteindelijk toe leiden dat het merendeel van de easyjet-vloot aan de grond wordt gehouden”, aldus de maatschappij.

Balans

Om de impact van het coronavirus te verminderen, neemt easyJet verschillende maatregelen die de kosten en niet-essentiële uitgaven van het bedrijf moeten beperken. De maatschappij zegt over een sterke balans te beschikken, waaronder een kassaldo van 1,6 miljard pond, een niet-opgenomen doorlopende kredietfaciliteit van 500 miljoen dollar, onbezwaarde vliegtuigen ter waarde van meer dan vier miljard pond en een grote en waardevolle slotportfolio. “EasyJet heeft tot 2022 geen herfinanciering van schulden en voert voortdurend gesprekken met liquiditeitsverstrekkers die de sterke financiële positie en het bijbehorende uitstekende bedrijfsmodel onderschrijven”, aldus de maatschappij.

Toekomst

De toekomst van de Europese luchtvaart is precair volgens easyJet. “Er is geen garantie dat de Europese luchtvaartmaatschappijen, samen met alle voordelen die zij mensen, de economie en het bedrijfsleven bieden, een langdurige reisstop en het risico van een langzaam herstel kunnen overleven. Of dit al dan niet het geval is, zal in belangrijke mate afhangen van het behoud van toegang van Europese luchtvaartmaatschappijen tot liquiditeit, inclusief die welke door overheden in heel Europa mogelijk wordt gemaakt.”

Uitdagingen

De maatschappij zegt nauw te blijven samenwerken met de autoriteiten. “Bij easyJet doen we alles wat we kunnen om de uitdagingen van het Coronavirus het hoofd te bieden, zodat we de voordelen die de luchtvaart mensen, de economie en het bedrijfsleven biedt, kunnen blijven bieden. We blijven reddings- en repatriëringsvluchten uitvoeren om mensen naar huis te brengen waar we kunnen, zodat ze in deze moeilijke tijden bij familie en vrienden kunnen zijn.”

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button