fbpx
Coronavirus

Luchtvaartallianties roepen overheden op tot ondersteuning

Luchtvaartallianties Oneworld, SkyTeam en Star Alliance roepen gezamenlijk overheden en stakeholders op tot ondersteuning om de uitdagingen van het coronavirus het hoofd te bieden.

Slotregels

De drie allianties die samen bijna zestig luchtvaartmaatschappijen omvatten, zeggen te staan achter het verzoek van IATA om de slotregels voor het zomerseizoen van 2020 op te schorten. “De allianties verwelkomen de maatregelen die de afgelopen dagen al genomen zijn. Enkele toezichthouders hebben de slotregels tijdelijk opgeschort en de allianties dringen er bij anderen op aan om snel te volgen.” Ook vragen de allianties aan toezichthouders om te overwegen de opschorting van de regels te verlengen voor het hele seizoen.

Druk

IATA schat dat de wereldwijde commerciële luchtvaartindustrie een omzetverlies lijdt van 113 miljard dollar. Daarbij is het inreisverbod van de Verenigde Staten nog niet mee berekend. “Om de immense druk die de luchtvaartmaatschappijen momenteel ervaren te verlichten, vragen de drie luchtvaartallianties overheden wereldwijd met klem enerzijds zich voor te bereiden op de grote economische effecten als gevolg van maatregelen die genomen worden om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen en anderzijds alle mogelijke hulpmiddelen te evalueren om de luchtvaartindustrie in deze uitzonderlijke periode te ondersteunen”, aldus de allianties.

Landingsgeld

Ook vragen de allianties andere stakeholders om hulp. Luchthavenexploitanten wordt gevraagd de kosten voor landings- en overvliegrechten te verlagen om de financiële druk te beperken, nu de passagiersaantallen snel dalen. “De leden van de drie wereldwijde allianties hebben strenge maatregelen getroffen om de impact van het coronavirus het hoofd te bieden. Zo hebben ze de capaciteit teruggebracht, kostenbesparende initiatieven opgezet, de schoonmaakprocedures aangescherpt en hun klantondersteuning uitgebreid”, zeggen de allianties.

Proactief

Ten slotte zeggen de allianties proactief te reageren om verdere impact van de snel veranderende beleidsscenario’s te voorkomen. “Daarbij is het essentieel dat de allianties door overheden en stakeholders worden gesteund, omdat ze een cruciale rol kunnen spelen in het verlichten van de ongehoorde druk waar internationale luchtvaartmaatschappijen in deze extreem uitdagende omstandigheden mee te maken hebben.”

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button