fbpx
Coronavirus

Luchtvaartallianties roepen overheden op tot ondersteuning

Luchtvaartallianties Oneworld, SkyTeam en Star Alliance roepen gezamenlijk overheden en stakeholders op tot ondersteuning om de uitdagingen van het coronavirus het hoofd te bieden.

Slotregels

De drie allianties die samen bijna zestig luchtvaartmaatschappijen omvatten, zeggen te staan achter¬†het verzoek van IATA om de slotregels voor het zomerseizoen van 2020 op te schorten. “De allianties verwelkomen de maatregelen die de afgelopen dagen al genomen zijn. Enkele toezichthouders hebben de slotregels tijdelijk opgeschort en de allianties dringen er bij anderen op aan¬†om snel te volgen.” Ook vragen de allianties aan toezichthouders om te overwegen¬†de opschorting van de regels te verlengen voor het hele seizoen.

Druk

IATA schat dat de wereldwijde commerci√ęle luchtvaartindustrie een omzetverlies lijdt van 113 miljard dollar. Daarbij is het inreisverbod van de Verenigde Staten nog niet mee berekend. “Om de¬†immense¬†druk¬†die¬†de luchtvaartmaatschappijen¬†momenteel ervaren¬†te verlichten, vragen de drie luchtvaartallianties overheden wereldwijd¬†met klem¬†enerzijds¬†zich voor te bereiden op de grote economische effecten als gevolg van¬†maatregelen¬†die genomen worden om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen¬†en¬†anderzijds¬†alle mogelijke hulpmiddelen te evalueren om de luchtvaartindustrie in deze¬†uitzonderlijke¬†periode te ondersteunen”, aldus de allianties.

Landingsgeld

Ook vragen de allianties andere stakeholders om hulp. Luchthavenexploitanten wordt gevraagd de kosten voor landings- en overvliegrechten te verlagen om de financi√ęle druk te beperken, nu de passagiersaantallen snel dalen. “De leden van de drie wereldwijde allianties hebben strenge maatregelen getroffen om de impact van het coronavirus het hoofd te bieden. Zo hebben ze de capaciteit teruggebracht, kostenbesparende initiatieven opgezet, de schoonmaakprocedures aangescherpt en hun klantondersteuning uitgebreid”, zeggen de allianties.

Proactief

Ten slotte zeggen de allianties proactief te reageren om verdere impact van de snel veranderende beleidsscenario’s te voorkomen. “Daarbij is¬†het essentieel dat de allianties door overheden en stakeholders worden gesteund, omdat ze een cruciale rol kunnen spelen in het verlichten van de¬†ongehoorde¬†druk waar internationale luchtvaartmaatschappijen¬†in deze extreem uitdagende omstandigheden¬†mee te maken hebben.”

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator m√©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button