CoronaCorona gevolgen maatschappijenIndustrie

Amerikaanse maatschappijen vragen om miljarden aan steun

Amerikaanse maatschappijen hebben via brancheorganisatie Airlines for America (A4A) de regering gevraagd om 58 miljard dollar aan steun vanwege de financiële gevolgen van het coronavirus. President Trump heeft via Twitter al gezegd de luchtvaartindustrie te zullen steunen.

Regering

“De Verenigde Staten zullen steun verlenen aan industrieën zoals de luchtvaart, die zwaar worden getroffen door het Chinese virus. We zullen sterker zijn dan ooit tevoren!”, schrijft de Amerikaanse president. Ook in een persconferentie in het Witte Huis heeft hij gezegd de luchtvaartmaatschappijen honderd procent te steunen, maar de precieze maatregelen die worden genomen, zijn nog niet bekendgemaakt.

Maatregelen

Airlines for America stelt voor dat er in ieder geval op de korte termijn 25 miljard wordt vrijgemaakt voor 121 luchtvaartmaatschappijen en vier miljard dollar voor vrachtvervoerders. Ook wil de organisatie dat er eenzelfde bedrag wordt vrijgemaakt om – indien nodig – verstrekt te kunnen worden als renteloze lening.

Boeing

Ook Boeing heeft de Amerikaanse regering om steun gevraagd vanwege de financiële gevolgen van het coronavirus. De vliegtuigbouwer zegt verder dat het langetermijnvooruitzicht nog steeds sterk is, maar totdat het passagiersverkeer weer normaal wordt, zullen er stappen moeten worden genomen om de druk op bedrijven af te nemen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close