fbpx
Coronavirus

Eerste helft maart laat al duidelijke daling vliegverkeer zien

In de eerste helft van maart is het commerciële vliegverkeer met 7,2 procent gedaald, ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Dat blijkt uit gegevens van Flightradar24.

Maart

Tussen 1 en 15 maart zijn er door Flightradar 1.514.780 commerciële vluchten geteld. In die periode in 2019 waren dat 1.633.780 vluchten. Hieronder vallen passagiersvluchten en cargovluchten. Uitgezonderd zijn niet geplande privévluchten, general aviation, zweefvliegtuigen en ballonnen. In februari 2020 was de afname van het commerciële vliegverkeer 4,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het grote verschil in het vliegverkeer van nu en een maand geleden is op onderstaande gif goed te zien:

Afname

De grote afname van het verkeer begon eind januari en versnelde in februari. Begin maart startte China weer enkele vluchten op, nu het coronavirus daar beter onder controle is. In Europa verspreidt het virus zich in een razendsnel tempo en dat leidt juist weer tot een flinke afname van het aantal vluchten. De verwachting is dan ook dat we de laatste weken van maart een veel grotere afname zullen zien.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button