fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieel

‘Italiaanse overheid wil Alitalia nationaliseren vanwege impact corona’

De Italiaanse regering overweegt om de controle van Alitalia over te nemen. Het ging al langer slecht met de maatschappij, maar het coronavirus hakt nog extra hard in op de financiële situatie.

Fonds

De Italiaanse krant Il Messaggero meldt op basis van bronnen dat er een speciaal fonds wordt opgezet om Alitalia over te nemen. De plannen zouden al in een vergevorderd stadium zijn. Binnenkort zou de nationalisatie dan ook al plaatsvinden, omdat de maatschappij zo goed als geen liquide middelen meer over zou hebben. De eveneens Italiaanse krant La Repubblica meldt dat Italië tevens een steunpakket van een half miljard euro voorbereidt voor de luchtvaartsector.

Te koop

De maatschappij staat al geruime tijd te koop, maar niemand wil Alitalia hebben. In december kreeg het bedrijf nog 400 miljoen euro van de regering. Een paar weken later meldde de Italiaanse overheid dat het de laatste keer zou zijn dat het de maatschappij steunt.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button