NieuwsNL nieuwsSchiphol AirportVeiligheid

Kroaat opgepakt op Schiphol na valse bommelding

Een Kroatische man is maandagavond op Schiphol aangehouden nadat hij een valse bommelding maakte. De man van 34 probeerde grappig te zijn.

Ierland

Hij was al aan boord van het vliegtuig dat naar Ierland zou vertrekken, toen hij riep dat hij een bom bij zich had. Personeel van de luchtvaartmaatschappij zette hem vervolgens uit het vliegtuig. De man verzette zich bij de aanhouding.

Explosieven

Een speurhond van de Koninklijke Marechaussee controleerde vervolgens zijn bagage op explosieven. Uit voorzorg werd er een deel van de pier afgezet. Er bleken geen explosieven aanwezig te zijn. De Marechaussee meldt dat de man als grap geroepen had dat hij een bom bij zich zou hebben. Hij zit vast voor verder onderzoek.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close