CoronaCoronavirusMH-17NL nieuws

Rechtszaak MH17 verder zonder publiek

De volgende zitting in het MH17-proces gaat vanwege het coronavirus door zonder pers en publiek, zo heeft de rechtbank bekendgemaakt. De zitting zal live te volgen zijn.

Proces

Het proces tegen vier verdachten begon op 9 maart in het Justitieel Complex Schiphol. De rechtszaak werd geschorst tot 23 maart. Dan wordt de volgende zitting gehouden. Naast het ontbreken van publiek zal ook slechts één van de drie officieren van justitie aanwezig zijn. Ook zal het congrescentrum, waar nabestaanden doorgaans live het proces kunnen volgen, gesloten blijven. De maatregelen zijn genomen in verband met de uitbraak van het coronavirus. De rechtbank zal beslissen over de verzoeken en vorderingen die op 9 en 10 maart aan haar zijn voorgelegd. Er zullen geen andere onderwerpen aan de orde komen, en naar verwachting schorst de rechtbank na mededeling van haar beslissingen het proces tot 8 juni.

De zitting van 23 maart zal live te volgen zijn via courtmh17.com.

Verdachten

Er zijn vier verdachten, maar zij zijn niet aanwezig bij het proces. Het gaat om Igor Girkin, Sergej Doebinski, Oleg Poelatov en Leonid Chartsjenko. Mochten zij vervolgd worden, dan is het nog maar de vraag of zij daadwerkelijk de gevangenis in zullen gaan. Zij zitten in Rusland en de Russische regering weigert mee te werken. Het land erkent de rechtszaak niet en verwerpt de conclusies en bewijzen van het internationale onderzoeksteam JIT.

MH17

Op 17 juli 2014 werd een Boeing 777-200ER van Malaysia Airlines op de route van Amsterdam naar Kuala Lumpur boven Oekraïne neergeschoten. Aan boord zaten 298 mensen; 283 passagiers en vijftien bemanningsleden. Het toestel verdween om 15:18 uur van de radar boven Oekraïne. In januari bleek uit onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid dat er na de MH17-ramp maatregelen zijn genomen. Luchtvaartmaatschappijen gaan nu bewuster om met de risico’s van het vliegen over conflictgebieden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close