fbpx
CoronavirusKLMNL NieuwsVeiligheid

Chinese airlines helpen KLM

De drie Chinese partnermaatschappijen van KLM, China Eastern, China Southern en Xiamen Airlines doneren vele tienduizenden mondkapjes en handschoenen aan KLM in de strijd tegen het coronavirus. In februari doneerde KLM nog medisch beschermmateriaal aan de partnermaatschappijen.

Donatie

“Gezien de tekorten in de Nederlandse ziekenhuizen helpt KLM op haar beurt het Erasmus MC te Rotterdam en andere Nederlandse zorginstellingen hier weer mee”, zegt KLM. Vanochtend kwam een toestel van Xiamen Airlines met de eerste zending aan van ongeveer 80.000 mondkapjes en 50.000 handschoenen. CEO Pieter Elbers nam de donatie in ontvangst, samen met Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter van Erasmus MC en voorzitter van het bestuur van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) en Brinio Veldhuijzen van Zanten van KLM Health Services.

Verbonden

“Deze hulp van onze Chinese vrienden laat zien hoe nauw China, Nederland en KLM met elkaar verbonden zijn. Het zijn ontzettend moeilijke tijden voor ons land en ons bedrijf, dus zijn we heel blij met deze hulp voor KLM en voor Nederland. Nog geen twee maanden geleden hebben wij als KLM aan China een donatie gedaan en nu worden wij zo geweldig en genereus geholpen. Dat voelt heel goed”, aldus Pieter Elbers.

Coördinatie

De LNAZ coördineert namens alle Nederlandse zorginstellingen de bevoorrading van persoonlijke beschermingsmiddelen voor zorgpersoneel tijdens de Corona uitbraak. “Deze donatie dankzij KLM helpt alle Nederlandse zorginstellingen op een cruciaal moment in de opvang van Nederlandse patienten. Daar zijn we deze Chinese partners van KLM enorm dankbaar voor”, zegt Ernst Kuipers.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button