CoronaKLMNL nieuwsVeiligheid

Chinese airlines helpen KLM

De drie Chinese partnermaatschappijen van KLM, China Eastern, China Southern en Xiamen Airlines doneren vele tienduizenden mondkapjes en handschoenen aan KLM in de strijd tegen het coronavirus. In februari doneerde KLM nog medisch beschermmateriaal aan de partnermaatschappijen.

Donatie

“Gezien de tekorten in de Nederlandse ziekenhuizen helpt KLM op haar beurt het Erasmus MC te Rotterdam en andere Nederlandse zorginstellingen hier weer mee”, zegt KLM. Vanochtend kwam een toestel van Xiamen Airlines met de eerste zending aan van ongeveer 80.000 mondkapjes en 50.000 handschoenen. CEO Pieter Elbers nam de donatie in ontvangst, samen met Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter van Erasmus MC en voorzitter van het bestuur van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) en Brinio Veldhuijzen van Zanten van KLM Health Services.

Verbonden

“Deze hulp van onze Chinese vrienden laat zien hoe nauw China, Nederland en KLM met elkaar verbonden zijn. Het zijn ontzettend moeilijke tijden voor ons land en ons bedrijf, dus zijn we heel blij met deze hulp voor KLM en voor Nederland. Nog geen twee maanden geleden hebben wij als KLM aan China een donatie gedaan en nu worden wij zo geweldig en genereus geholpen. Dat voelt heel goed”, aldus Pieter Elbers.

Coördinatie

De LNAZ coördineert namens alle Nederlandse zorginstellingen de bevoorrading van persoonlijke beschermingsmiddelen voor zorgpersoneel tijdens de Corona uitbraak. “Deze donatie dankzij KLM helpt alle Nederlandse zorginstellingen op een cruciaal moment in de opvang van Nederlandse patienten. Daar zijn we deze Chinese partners van KLM enorm dankbaar voor”, zegt Ernst Kuipers.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close